به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حدود يک هزار از مردم ،کارشناسان ،فعالان سياسي ،هنرمندان ، دانش جويان ،کشاورزان و باغداران اين استان با حضور در ورزشگاه شهر هوره شهرستان سامان ،احداث تونل گلاب را نابودي تمدن آبي شوش ،کارون و زاينده رود دانستند.
اين جمع از مردم چهارمحال و بختياري در مخالفت با انتقال آب به روش هاي غير علمي و احداث تونل گلاب، خواستار ورود رييس جمهوري اسلامي ايران و هيات دولت به اين مساله شدند.
به گزارش ايرنا،در اين تجمع مردم با حمل پارچه نوشته هايي ، خواستار بررسي علمي و دقيق مضرات انتقال آب زاينده رود شدند.
اين عده از مردم استان از رييس جمهوري اسلامي ايران و وزارت نيرو خواستند در اين زمينه پيگير درخواست شان باشند.
نماينده مردم بروجن در مجلس شوراي اسلامي در اين پياده روي و زنجيره انساني گفت:مساله آب زاينده رود ديگر مساله نمايندگان و مردم چهارمحال و بختياري نيست بلکه يکصد نماينده خواستار توجه به حوضه ابي زاينده رود شده اند.
? امير عباس سلطاني ? در جمع اين مردم افزود : تونل گلاب دو باعث نابودي محيط زيست و تمدن آبي زاينده رود و کارون
مي شود.
به گفته وي،???روستا در چهارمحال و بختياري فاقد شبکه آب آشاميدني مي باشند و اب اين روستا با تانکر تامين مي شود در حالي که در اصفهان آب براي صنعت و کشت برنج مورد مصرف قرار مي گيرد.
سلطاني تاکيد کرد:سرانه مصرف آب در استان اصفهان ???ليتر است در حالي که اين سرانه در چهارمحال و بختياري ??ليتر در طول يک شبانه روز مي باشد.
عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد:بيشتر مردم چهارمحال و بختياري هم اکنون در مساله آب کارشناس
شده اند و آب براي مردم يک مساله حياتي است.
به گفته وي،چهار هزار چاه آب در چهارمحال و بختياري خشک شده و اين استان با کمبود شديد منابع ابي روبرو است.
نماينده مردم شهرستان هاي شهرکرد ،سامان و بن در مجلس شوراي اسلامي نيز خواستار برخورد قاطع دولت و دستگاه قضايي با مسببان احداث غير علمي آب زاينده رود شد.
?سيد سعيد زمانيان ? در اين تجمع افزود:در نشست شوراي عالي آب اجراي ادامه طرح انتقال اب از طريق تونل گلاب غير علمي و غير کارشناسي اعلام شد.
به گفته وي،وزير سابق نيرو در مساله آب صادقانه رفتار نکرد و وعده هايي که داد را نتوانست عملي کند.
وي گفت:نمايندگان مردم در مجلس، به شيوه قانوني پيگير حل مشکلات مردم در اين زمينه انتقال آب زاينده رود مي باشند.
نماينده مردم شهرستان شهرستان هاي شهرکرد، بن و سامان در مجلس شوراي اسلامي گفت:موضوع تخصيص آب استان چهارمحال وبختياري، انتقال آب بين حوضه اي، حق آبه مردم استان و چالش هاي فراروي استان در بخش هاي کشاورزي و محيط زيست در نشست هاي تخصصي با وزارت نيرو مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.
يکي از نمايندگان ادوار چهارمحال و بختياري نيز گفت:احداث تونل گلاب فاقد طرح توجيه اقتصادي، مطالعات زيست محيطي و مجوزات قانوني است و خسارات جبران ناپذيري به منطقه وارد مي کند.
?نورالله حيدري ? افزود:در صورت اجراي طرح هاي انتقال آب به روش هاي غير علمي از اين استان،خسارات جبران ناپذيري به مردم وارد مي شود.
عضو هيات علمي مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي چهارمحال و بختياري نيز گفت:احداث تونل هاي انتقال آب به شکل قانوني صورت نگرفته است .
?رحيم عليمحمدي نافچي? افزود: احداث تونل گلاب از سال ?? براي تامين آب کاشان آغاز شد و در فاز نخست اين پروژه، آب زاينده رود با اختلاف ارتفاع ???متر به کاشان پمپاژ شد.
به گفته وي،با احداث تونل دوم گلاب زندگي بخشي از شهرستانهاي اصفهان و چهارمحال و بختياري نابود مي شود.
به گزارش ايرنا،شهر هوره از توابع شهرستان سامان در ??کيلومتري مرکز چهارمحال و بختياري قرار گرفته است و رودخانه زاينده رود پس از جاري شدن از زردکوه در شهرستان کوهرنگ از شهرستان سامان عبور مي کند و وارد اصفهان شده و در پايان به تالاب گاوخوني مي رسد.
منبع:جهان بين نيوز